Index Vakbarát Hírportál

Závecz: Nem csökken tovább a Fidesz népszerűsége

2023. március 14., kedd 06:42

A Fidesz múlt év második felében tapasztalt visszaesése szinte megállt. A Závecz Research friss pártpreferencia-kutatásából az is kiderült, melyik ellenzéki párt volt a legerősebb.

Lefékeződött, majdhogynem megállt a Fidesz múlt év második felében tapasztalt visszaesése. Míg a múlt május és november között 46-ról 33 százalékra csökkent a nagyobbik kormánypárt támogatottsága, az utóbbi hónapokban csak minimális lemorzsolódás látszik: most a választópolgárok 32 százaléka áll mögötte – derül ki a Závecz Research friss pártpreferencia-kutatásából.

A február 28. és március 8. között, ezer fő megkérdezésével elvégzett felmérés szerint az ellenzéki pártok közül

A részvételüket ígérő biztos pártválasztók csoportjában továbbra is minden második szavazat a Fideszé: 49 százaléka van a kormánypártnak. A Demokratikus Koalíció 18 százalékon áll, a Mi Hazánknak 9 százaléka van. A Momentum ebben a körben is 6 százalékos, bár új szavazók jócskán érkeztek hozzájuk, az aktivitási szintjük alacsonyabb más pártok támogatóinál. Az MSZP 5, a Jobbik 4, az LMP és az MKKP 3-3, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Néppárt 1-1 százalékos.

A Fidesznek minden társadalmi-demográfiai csoportban jelentős az előnye, vezető pozícióját sehol nem veszélyeztetik. A kormánypárt a fővárosban az átlagosnál kisebb táborral rendelkezik, de 27 százalékos eredményével így is jócskán megelőzi a második pozícióban lévő, 17 százalékos Demokratikus Koalíciót.

Rovatok