Index Vakbarát Hírportál

Magyar Kétfarkú Kutya Párt: Nem indulunk együtt ezzel az ellenzékkel

2023. március 14., kedd 13:02

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Spirit FM műsorában mondta el, nem támogatják a jelenlegi főpolgármester újraindulását. Emellett kiderült, hogy 2024-ben fővárosi önkormányzati helyekre is pályáznak majd.

Kovács Gergely szerint jelenleg az önkormányzatokban sokkal többet lehet elérni, mint az Országgyűlésben, emiatt az a céljuk, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon több helyre bejussanak, mint ahány helyen most képviselőjük van.

Hangsúlyozta, hogy szerinte már egy ember is sok mindent el tud érni egy önkormányzatban. 2024-ben mindenképp indulni szeretnének a fővárosi önkormányzati helyekre, de azt még nem tudja, ki lenne az ideális főpolgármester-jelölt.

Leszögezte, hogy nem fogják Karácsony Gergelyt külön támogatni a főpolgármesteri indulásban. Kovács Gergely személy szerint „nem tud mit kezdeni” az olyan emberekkel, akik együtt tudnak dolgozni az MSZP-vel, a DK-val vagy akár a Jobbikkal.

Szerinte túl sok minden nem történik a fővárosban, és ennek nem csak a pénz az oka. A rakpart időszakos lezárásáról azt gondolja, hogy nem a legbátrabb megoldás.

Mi biztos, hogy nem fogunk ezzel az ellenzékkel együtt indulni. Annál jóval nagyobb problémáink vannak velük, bármennyi listás helyet akarnának ígérni

– fogalmazott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Spirit FM műsorában.

Utólag nem bánja, hogy nem jutottak be a parlamentbe, annak összetétele láttán. 

(Borítókép: Kovács Gergely 2022. április 3-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok