Index Vakbarát Hírportál

Végignézték testvérei az ötéves várpalotai autista kisfiú halálát

2023. március 14., kedd 15:41

Kiderült, hogy egy ötéves, autizmusban szenvedő kisfiú volt az, aki egy várpalotai társasházban játékból a nyaka köré tekerte a család kutyájának láncát. A gyermek elfehéredett, majd életét vesztette. Két testvére végignézte a haláltusáját, őket várhatóan elszakítják a családtól.

Ahogy arról az Index is beszámolt, meghalt az az ötéves kisfiú, aki játék közben egy kutyaláncot többször is a nyaka köré tekert. A gyermek két testvérével a szobájukban játszott. Úgy tudni, a fiú elfehéredett és rosszul lett. Testvérei azonnal szóltak a nevelőanyának, aki a szobába sietett, és értesítette a mentőket, de a gyermek életét már nem tudták megmenteni, ugyanis megfulladt. A rendőrök a másik két testvért elvitték.

A Blikk azt írja, hogy szerencsétlen baleset történt, ami megelőzhető lett volna, ha a felnőttek jobban vigyáznak a gyerekekre. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, aminek keretében részletesen kivizsgálják a történteket és megpróbálják kideríteni, ki és miben hibázott.

A lap munkatársai ellátogattak a tragédia helyszínére. Megtudták, hogy a nevelőszülő a saját felnőttkorú fia, Márk mellett három kiskorú, örökbe fogadott gyerekkel élt a várpalotai társasház egyik első emeleti lakásában. 

Az áldozat az ötéves Benjámin, aki autizmusa miatt kisegítő óvodába járt.

Végignézték a haláltusáját a testvérei, igaz, jelezték az anyjuknak, hogy baj történt. A testvéreket valószínűleg elszakítják a családtól.

A legnagyobb fiú, Márk annyit mondott a Blikknek, hogy a tragédia idején nem volt otthon, állapotára hivatkozva bővebben nem akart beszélni a történtekről. A lap értesülései szerint édesanyját kihallgatták a rendőrségen. A szomszédok teljesen megdöbbentek a hírek hallatán.

Az egyik, földszinten élő lakónak az volt az utolsó emléke a kisfiúról, hogy az édesanyja bevásárlásra használt gurulós táskáját húzta mosolyogva.

Hihetetlen, hogy ilyen felelőtlenség megtörténhet, ami egy ártatlan kisgyerek halálát okozza

– mondta egy másik szomszéd.

Rovatok