Index Vakbarát Hírportál

Kitüntették az orvost, aki szerint más is okozhatta a lúgos orvos áldozatának sebesüléseit

2023. március 15., szerda 16:27

Dr. Nyulasi Tibor a Szent János Kórház Központi aneszteziólógiai és intenzív osztály vezetője megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozatát. Ő volt az az orvos, aki Renner Erika ügyében más álláspontot képviselt orvos szakértőként, mint a többiek. Szerinte bármilyen forró itallal leforrázhatta magát az áldozat.

Renner Erikára még 2013. március 12-én volt barátja, Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója támadt rá az otthonában, 

ELKÁBÍTOTTA, LEVETKŐZTETTE ÉS MARÓ ANYAGGAL ÖNTÖTTE LE A NEMI SZERVÉT, AMI AZ ALHASÁT IS HÚSIG MARTA.

A kétgyermekes, 50 éves nő annak idején csak azért vállalta a nyilvánosságot, mert az ügyészség meg akarta szüntetni az ügyében indult nyomozást.

Végül 2020 novemberében a bíróság 25 milliós kártérítést ítélt meg számára, Benét pedig tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria 2018-ban.

Ehhez képest most, a  HVG információi szerint kitüntetésben részesítették a Szent János Kórház egyik orvosát.

Bár jogi képviselője útján többször jelezte, hogy a volt kórházigazgató nem akar fizetni, beadványukat azzal utasították el, hogy „az ideiglenes intézkedés elrendelésének célja nem a pénzbeli követelés biztosítása, hanem azonnali jogvédelem nyújtása valamely rendkívüli, azonnali beavatkozást igénylő helyzetben”.

Semmi szakmán belüli visszhangja nincs a Szent János Kórház nőgyógyásza, Nyulasi Tibor úgynevezett szakvéleményének, aki Bene Krisztián, a lúgos orvos elleni perben képes volt azt leírni, hogy a kábultságból ébredő nő valamilyen forró folyadékkal (akár kamillateával is) leforrázhatta magát. Az igazságügyi orvos szakértők korábbi álláspontja szerint csak a szerencsén múlott, hogy az áldozat életben maradt

– írta 2018-ban a Magyar Narancs Renner Erika és az őt megtámadó „lúgos orvos” ügyéről.

Rovatok