Index Vakbarát Hírportál

Visszavonta beismerő vallomását a nő, aki halálra verhette nevelt fiát

2023. március 16., csütörtök 12:57

Letartóztatásban marad az a polgári nevelőanya, aki ellen büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazott egy nála ideiglenes hatállyal elhelyezett kétéves kisfiút, hogy a gyermek nem sokkal később meghalt.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a Debreceni Járásbíróság március 3-án, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésén hozott határozatáig, de legfeljebb április 3-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nő ellen halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyvédi fellebbezés után eljáró Debreceni Törvényszék kedden másodfokon helybenhagyta a döntést, így a gyanúsítottnak a büntetés-végrehajtási intézetben kell maradnia.

Az indoklás szerint az eljárás jelenlegi szakaszában a legsúlyosabb kényszerintézkedésre van szükség, a gyanúsított letartóztatása szükséges és arányos döntés volt az elsőfokú bíróság részéről.

A Debreceni Törvényszék utalt arra, hogy a gyanúsított

visszavonta korábbi beismerő vallomását, emiatt az ügyben igen részletes bizonyítás várható.

Különösen igaz ez azért is, mert a bűncselekménynek nem volt szemtanúja, így hangsúlyos lesz a gyanúsított „szubjektív tudattartamának a feltárása” – írták. A végzés végleges.

A törvényszék korábban azt közölte, a nő a gyanú szerint február 26-án délután polgári lakóhelyén a nála elhelyezett kétéves és öt hónapos kisfiút szófogadatlan viselkedése miatt bántalmazta.

Rovatok