Index Vakbarát Hírportál

Szexuálisan zaklatta kiskorú mostohatestvérét egy 22 éves somogyi férfi

2023. március 16., csütörtök 08:42

Mostohatestvére megrontása miatt vádat emeltek egy férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Mint írták, a 22 éves fiatalember apja élettársi kapcsolatot létesített a 12 év alatti kislány anyjával, így a vádlott hozzájuk költözött.

Az ügyészség szerint a férfi a lánnyal és annak két másik testvérével aludt közös hálószobában, amit arra használt fel, hogy a befolyása alá vonja a sértettet, és szexuális cselekményt végezzen vele.

Az esetre a lány egészségügyi vizsgálatával összefüggésben derült fény, a vádlott őrizetbe, majd letartóztatásba került.

Az ügyészség 12. életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy a férfit ítélje fegyházbüntetésre, és tiltsa el a kiskorúak nevelésével összefüggő foglalkozástól.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok