Index Vakbarát Hírportál

Felháborodtak az ajkaiak a sürgősségi osztály bezárása miatt

2023. március 16., csütörtök 10:17

Március elején szűnt meg a sürgősségi ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban. A környékbeliek felháborodtak a nemrég felújított osztály bezárásán, ezért március 15-én délelőtt az intézmény előtt tiltakoztak. A demonstráción az osztály főorvosa sírva beszélt arról, hogy ők továbbra is minden beteget ellátnak.

Az ajkai Magyar Imre Kórház nemrég felújított sürgősségi osztálya március elejével bezárt. A környékbeliek annyira felháborodtak, hogy március 15-ére tiltakozást hirdettek meg az intézmény elé. 

Mi, az osztályom összes dolgozója, az összes nővér és az összes orvos a megváltozott körülmények ellenére ugyanúgy felveszi mindennap a munkát, itt egyetlen beteg sem maradt ellátatlan az elmúlt két hétben

– mondta sírva az osztály főorvosa a szerdai demonstráción az rtl.hu beszámolója szerint.

A portál azt írja, Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója egy héttel korábban még arról beszélt, hogy a sürgősségi osztály betegellátó hellyé alakult át, és ez az átalakulás, „úgy látszik, hogy az emberekben azt az érzést keltette, ami téves, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van.”

A Magyar Orvosi Kamara szerint viszont ezzel megszűnt a sürgősségi ellátás Ajkán. Közösségi oldalukon azt írták, a betegfogadó hely felszerelése egy mentős esetkocsi eszköztárának felel meg. A kamara nem zárja ki, hogy az országban máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás.

Rovatok