Index Vakbarát Hírportál

Jön az új gyorsforgalmi út Magyarország és Románia között

2023. március 16., csütörtök 12:11

Orbán Viktor miniszterelnök határozatban rendelte el, hogy mielőbb véglegesítsék annak a megállapodásnak a szövegét, amelynek keretében új gyorsforgalmi út létesülne Románia és Magyarország között.

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormányfő felhatalmazza az építési és közlekedési minisztert vagy az általa kijelölt személyt, hogy a Méhkerék és Nagyszalonta közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás szövegezését véglegesítsék.

Továbbá felkérte a külgazdasági és külügyminisztert, hogy adja ki az ehhez szükséges meghatalmazási okiratot, illetve arra kérte az építési és közlekedési minisztert és az igazságügyi minisztert, hogy a megállapodás kihirdetéséről szóló kormányrendelet tervezetét a megállapodás szövegének végleges megállapítását követően haladéktalanul terjesszék a kormány elé.

A bukaresti kormány 2022 decemberében hagyta jóvá egy új gyorsforgalmi összeköttetés létesítését Románia és Magyarország között, ami a Magyarországon Békéscsabától Méhkerék felé továbbépülő (M44-es) autóút, illetve a román oldalon Nagyszalonta és határ között építendő gyorsforgalmi utat kapcsolná össze – számolt be korábban az MTI.

Rovatok