Index Vakbarát Hírportál

Kifogtak egy halat, egy ember méretűt

2023. március 16., csütörtök 18:08

Akkora szél uralkodott a Hortobágyon az elmúlt napokban, hogy módszerváltásra kényszerültek a környék horgászai. Meg is lett az eredménye: egy 240 centis, 100 kilós harcsa akadt horogra.

Zalkodi András harcsaspecialista és társa a hortobágyi Ohat 3-as tavon szeretett volna horgászni, ám a 80-90 kilométer/órás széllökések a partra és módszerváltásra kényszerítették őket – számolt be a dehir.hu.

A nagy szél miatt úszós szereléken kínáltak fel nadályt, és hagyták, hogy a szél, valamint az áramlatok beljebb sodorják a végszerelékeket. A módszerváltás következtében egy 240 centiméter hosszú, 100 kilósra becsült harcsa akadt horogra.

Zalkodi András beszámolója szerint egy órán át tartott az óriásharcsa fárasztása, majd a fotó elkészítését követően visszaengedték a tóba. A hatalmas ragadozóról videót is töltött fel a sikeres horgász saját TikTok-csatornájára.

A harcsaspecialista fogott már ennél nagyobb, 120 kilós harcsát is a Hortobágyon, de tudja, hogy a vízben él egy igazán kapitális példány is, az ország minden bizonnyal legnagyobb harcsája

Rovatok