Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy késszúrással végeztek egy kutyával Pécelen

2023. március 17., péntek 19:00

Bosszúból végezhetett ki egy kutyát egy nő Pécelen. A rendőrség az állat testén tizenegy késszúrást talált. A feltételezett elkövetőt ugyan elfogták, de a tetemet ott hagyták. Az állatvédők szerint a hatóságok nem jártak el megfelelően.

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány a közösségi oldalán számolt be a történtekről. Mint írják, csütörtök délután Pécelről kaptak bejelentést, ahol kiérkezésüket követően megpróbáltak utánajárni, hogy mi történhetett.

Bejegyzésük szerint egy nő bosszúból tizenegy késszúrással végzett egy kutyával. A feltételezett elkövetőt ugyan a rendőrök elfogták, de az állat tetemét csak ott hagyták, és nem értesítették az ebrendészt sem. Az alapítvány szerint a hatóságok nem megfelelően jártak el.

Sem a környéken működő ebrendészt nem értesítették, sem állatvédő szervezetet, állatkórházat nem kerestek meg, hogy valaki gondoskodhasson a tetem elszállításáról. A kutyus teteme egy napig feküdt még a helyszínen, amikor kaptuk a bejelentést

– írták. 

Hozzátették: nem tudják, történt-e hivatalos nyomrögzítés, de abban biztosak, hogy a test boncolásra való elszállításáról vagy egyáltalán, a tetem tetthelyről való begyűjtéséről nem gondoskodtak.

A Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület tagjai még tegnap gondoskodtak arról, hogy a tetemet boncolásra szállítsák. Amint meglesz a hivatalos és megdönthetetlen bizonyítéka a gyilkosságnak, a bosszúból elkövetett bűncselekmény miatt a feljelentést a két szervezet együtt megteszi – olvasható a bejegyzésben.

Rovatok