Index Vakbarát Hírportál

Most bárki megveheti Galambos Lajos luxuskastélyát

2023. március 17., péntek 13:46

Több mint 5,1 milliárd forintos irányáron hirdetik Galambos Lajos luxusbirtokát, ami Mocsán található. Az ingatlanhirdetés szerint ez egy „páratlan befektetési lehetőség”. A szakértő szerint azonban nem lesz egyszerű eladni a kúriát.

Galambos Lajost még 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, azonban nem jelent meg a helyszínen. Később kiderült, hogy a trombitaművész és ügyvédje halasztást kértek, így Galambos a börtön helyett a Vértesbe ment kirándulni.

Mint korábban megírtuk, kórházba kellett szállítani Galambos Lajost. A zenész-előadóművészt boldogasszonypusztai birtokáról vitte el egy szirénázó mentőautó. Mint mondta, súlyos fulladásos roham tört rá, emiatt kellett bevinni az intézménybe. A zenész nemrégiben gyógyíthatatlan betegségéről vallott, amely miatt halasztást kért börtönbüntetésének letöltésére. Elmondása szerint jobban örülne, ha bevonulhatna a börtönbe, mert az azt jelentené, hogy teljesen egészséges. Mint azt elmondta, tüdőtágulása van, úgynevezett keszonbetegség, amelytől gyakran fullad és köhög.

A Budaörsi Járásbíróság 2023. február 28-án határozatában elutasította a halasztást, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető, közölte szerda reggel a  Budapest Környéki Bíróság . Ugyanezen a napon megírtuk, hogy a  mulatós sztár  február 18-án egyórás koncertet adott az alföldi Biczó Csárdában. Csaknem háromszáz vendég énekelt, táncolt a trombitással, és mint kiderült, nem ez volt az utolsó eset.

Hirdetik már egy ideje

Korábban is próbált már túladni birtokán a mulatós zenész, tavaly februárban még három és fél milliárd forintért adta volna el óriásbirtokát Galambos Lajos, a pénzből pedig egy családi lakóparkot szeretett volna építtetni.

Most azonban 13 millió eurós, azaz több mint 5,1 milliárd forintos irányáron ismét piacra dobta mocsai luxusbirtokát a börtönbüntetésre ítélt Lagzi Lajcsi.

Az ingatlanhirdetés szerint a birtok „páratlan befektetési lehetőség”, hiszen, mint írják, ez „Magyarország talán legnagyobb egybefüggő birtokegyüttese”.

Azonban évek óta sikertelenül árulja az ingatlant Lagzi Lajcsi. A Pénzcentrum megkeresésére Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője elmondta, nem lesz könnyű dolga Galambos Lajosnak, hiszen az elmúlt hónapokban az országban általánosan csökkent a lakáspiaci kereslet. „A magas infláció hatására beindult kamatemelések nehezítik a hitellel történő vásárlást, miközben az állampapírokkal elérhető hozamok többszörösen meghaladják a lakáskiadással elérhető hozamszinteket” – tette hozzá.

Éppen ezért mind a befektetők, mind a saját célra vásárlók sok esetben kivárnak. Az eladók viszont egyelőre nem hajlandók engedni az árból, ami a tranzakciószámok jelentős visszaesését eredményezte. A fenti ingatlan is jó példája ennek, a 2,75 millió forintos négyzetméterár ugyanis egy-két budai vagy belvárosi kerület legjobb elhelyezkedésű, legmagasabb műszaki színvonalú lakóingatlanát leszámítva sehol nem reális ma Magyarországon

– fogalmazott Futó Péter.

Rovatok