Index Vakbarát Hírportál

Óriási napi hőingással jön a hét utolsó munkanapja

2023. március 17., péntek 06:09

Ugyan péntek hajnalban fagyveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok, napközben akár 14 fok is lehet. Szárazabb napok jönnek, és napról napra közelebb kerülünk az igazi tavaszi időhöz.

Pénteken napos-fátyolfelhős időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Hajnalra mínusz 9 és mínusz 1 fok közé hűlhet a levegő, a szélcsendesebb fagyzugokban lehet a leghidegebb. Az Időkép szerint szárazabb napok jönnek, és napról napra közelebb kerülünk az igazi tavaszi időhöz.

Délután 8 és 14 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nem lesz felettünk front

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A napos időben javul hangulatunk, közérzetünk. Érdemes melegen, rétegesen öltözni, ugyanis a hajnali, reggeli órákban még könnyen megfázhatunk.

(Borítókép: Oláh Tibor / MTI)

Rovatok