Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor szír keresztény vezetőkkel tárgyalt

2023. március 17., péntek 18:12

Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadta a Karmelita kolostorban pénteken – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője, valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt.

A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria északkeleti részén fognak szétosztani.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2023. március 17-én. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok