Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy raklapüzem Monorierdőn, lezárták a 4-es főutat

2023. március 17., péntek 18:15

Újra járnak a vonatok Monor és Pilis között – közölte a Mávinform péntek délután a közösségi oldalán. A két település között azért szünetelt a vasúti közlekedés, mert tűz keletkezett egy raklapüzemben, a vasúti pálya mellett Monorierdőn.

A Mávinform azt írta, a katasztrófavédelem 17 órától engedélyezte a vonatközlekedést Monor és Pilis között. A Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, várhatóan az esti órákban állhat helyre.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi tájékoztatása szerint a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók. A tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, a lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült.

A katasztrófavédelem közleménye szerint mintegy ezer négyzetméteren gyulladtak ki raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi, a gödöllői, az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek tizenkét vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését. 

A tűzeset miatt teljes szélességében lezárták a 4-es főút érintett szakaszát, a forgalmat mellékutakra terelik.

Rovatok