Index Vakbarát Hírportál

Hétfőtől komoly bírságra számíthatnak azok, akik rossz helyre parkolnak Ferencvárosban

2023. március 18., szombat 11:58

A ferencvárosi önkormányzat februárban 4351 fizetős parkolóhelyből 1205 darabot jelölt ki kizárólagos lakossági parkolónak. Hétfőtől már bírság is érkezhet azoknak, akik az új szabályt nem veszik figyelembe.

Március 20. után 10 ezer forint bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben – írja a HVG.

Mint ismert, Ferencváros február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső- és Középső-Ferencvárosban. Az önkormányzat a 4351 fizetős parkolóhelyből 1205 darabot jelölt ki kizárólagos lakossági parkolónak.

A módosítás ellenére a reggel 7 óra és este 6 között érvényes szabályok nem változtak, ebben az időintervallumban ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban.

Éjjel a kijelölt részeken ugyanakkor csak lakossági engedéllyel lehet parkolni, és ezalól a zöld rendszámú autók sem jelentenek kivételt.

Az önkormányzat az első tapasztalatokról pozitívan nyilatkozott: felméréseik szerint eddig csak az autósok 10 százaléka állt rossz helyre.

Rovatok