Index Vakbarát Hírportál

Gustave Eiffel ükükunokájával találkozott Karácsony Gergely

2023. március 18., szombat 12:28

Karácsony Gergely Gustave Eiffel ükükunokájával, Myriam Larnaudie-Eiffellel járta be az Operaház Eiffel Műhelyházát – közölte Facebook-oldalán a főpolgármester.

A városvezető posztjában emlékeztetett: az 1886-ban járműjavítónak épült épületet ugyan nem a világhírű francia építész tervezte, mégis az ő neve ragadt rá, mert ugyanazzal a technikával készült, mint a párizsi Eiffel-torony, a tervezője, Feketeházy János pedig kapcsolatban állt az Eiffel-építészirodával.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy Gustave Eiffel halálának századik évfordulója alkalmából az építész leszármazottai nemzetközi programsorozatot szerveznek azokban a városokban, amelyek összefonódtak az Eiffel-irodával, így a sorból Budapest sem maradhatott ki.

„A 150 éves Budapest örömmel kapcsolódik be a programsorozatba, hiszen az éppen megújuló Nyugati pályaudvar városunk egyik büszkesége. Bizonyítéka annak, hogy Budapest világvárosnak született, amelynek ikonikus épületeit a világ vezető építészei és világszínvonalat képviselő hazai alkotók tervezték” – írta a főpolgármester.

Rovatok