Index Vakbarát Hírportál

Szándékosan hajtott gyalogosok közé egy autós Pápán

2023. március 18., szombat 15:50

Szándékosan hajtott a gyalogosok közé egy 36 éves férfi Pápán még tavaly nyáron, de a pápai rendőrök most fejezték be az ügy vizsgálatát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves gyöngyösi férfi 2022. június 10-én délelőtt érkezett gépkocsival az egyik pápai parkolóba, ahol 

a járművet több alkalommal is szándékosan az ott gyalogosan közlekedő ismerősei felé kormányozta, akikkel korábban nézeteltérésbe keveredett. 

A gyalogosok közül többen kénytelenek voltak elugrani a jármű elől, hogy elkerüljék az ütközést. A veszélyes manőverezés közben a gyöngyösi sofőr egy ízben a mögötte parkoló egyik autónak is nekiütközött, és abban anyagi kárt okozott.

A rendőrök a 36 éves elkövető ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást, amelynek során a férfi vezetői jogosultságának szüneteltetését is elrendelték. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Rovatok