Index Vakbarát Hírportál

Kitört a háború a Ferencvárosban a kerületet irányítók között

2023. március 19., vasárnap 10:42

Egymásnak esett a IX. kerület vezetése és a Momentum. Döme Zsuzsanna Suzi társelnök és ferencvárosi alpolgármester elégedetlenségének adott hangot.

Hiába próbálta megszüntetni, egyelőre megmaradt a ferencvárosi Momentum értelmetlen Házbizottsága, és megfejelték egy vadiúj momentumos tanácsnoki fizetéssel. Ezt írja Döme Zsuzsanna Suzi társelnök és ferencvárosi alpolgármester az mkkp.hu weboldalon.

Szerinte a képviselők ellenérvei között elhangzott az alpolgármester öltözködése, ferencvárosi hagyományként a Házbizottság, a polgármesteri kabinet tagjainak fizetése.

Felesleges bizottság?

Döme Zsuzsanna Suzi azt írja, a főleg képviselői vagyonnyilatkozatok leadásának ellenőrzésével foglalkozó IX. kerületi Házbizottság 3-10 perces üléseket tart, azokat is ritkán. Ezeken többnyire arról szavaznak, hogy leadták-e az arra kötelezettek a vagyonnyilatkozatokat. 

Az alpolgármester szerint már csak három budapesti kerületben létezik a közpénzből fenntartott, ám teljességgel felesleges bizottság, és nem szeretett volna tovább asszisztálni ehhez. 

A képviselő-testületi ülés előtt a többi bizottság tárgyalta a Baranyi Krisztina által is támogatott előterjesztését, ám mindegyik leszavazta az ötletet, hogy szűnjön meg a Házbizottság, és a feladatai kerüljenek át másokhoz. A hasznossága mellett nem voltak valódi érvek, de amellett, hogy tovább ötleteltek, mi is lehetne az a régóta várt új tartalom, csak személyeskedés és a Kutyapártra mutogatás zajlott.

Ha nincs feladat, akkor is hasznos

Torzsa Sándor (MSZP) a tűzoltósággal állította párhuzamba: ha nincs feladat, akkor is hasznos! Ez elég béna érv a társelnök szerint, mert a bizottság feladatai átkerültek volna két másikhoz, amelyeknek érdemi működésük is van. Torzsa szerint egyébként a Házbizottság megszüntetésétől egyenes út vezet Baranyi Krisztina diktatúrájához.

Torzsa Sándor az írás szerint azzal a váddal is védte az értelmetlen bizottságot, hogy szerinte tele van nyomva a kerület kutyapártos káderekkel. Jelenleg összesen két kutyapártos munkatársa van az alpolgármesternek a Polgármesteri Kabinetben, és nincs több a Hivatal csaknem 400 alkalmazottja között.

Döme Zsuzsanna Suzi azzal zárja írását, alpolgármesteri munkájában nem vezérli se személyes rokonszenv, se ellenszenv, bár sokszor elhangzanak ilyen vádak. A lényeges kerületi dolgokkal szeretne foglalkozni.

(Borítókép: Döme Zsuzsanna. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok