Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Megnéztük, hogyan áll a bátonyterenyei inkubátorház 400 milliós EU-s támogatásból

2023. március 19., vasárnap 12:27

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nógrádi körútra indult a hétvégén. A bátonyterenyei inkubátorház építési területét is meglátogatta.

Amint arról lapunk is beszámolt, egy 20 milliós somoskőújfalui emlékmű kapcsán a politikus arról írt, a beruházással valami nem stimmelhet, hiszen ennyi pénzből pazarabb építmény is sikerülhetett volna.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében pedig arról számolt be, ha már Nógrádban járt, megnézte, hogyan áll a bátonyterenyei inkubátorház 400 milliós EU-s támogatásból, amelyből 200 millió előleget ki is fizettek.

Nagy előrelépés nem történt

Amint arról 2021-ben a képviselő már beszámolt, egy tábla mögötti gazban a 400 milliós inkubátorház helye látható Bátonyterenye határában, a semmi közepén. 2017 decemberében mintegy karácsonyi ajándékként hirdették meg a fantasztikus fejlesztést. Azóta eltelt négy karácsony, az állam a 400 millióból 200 milliót ki is fizetett. 

A beruházásért felelős önkormányzati nonprofit kft. munkatársa két éve az érdeklődésére azt mondta, a romok egy korábbi, befuccsolt vállalkozás maradványai. Az inkubátorházat pedig azért pont oda tervezték, mert az alapok jók. Az építkezés pedig azért nem indult el, mert nem sikerült jól eltalálni az összeget, és át kellett tervezni a dolgokat, erre négy év nem volt elég. 

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője csodát ígért, de Hadházy Ákos nem nagyon látta a haladást.

Azt írja, amikor 2021 nyarán ott járt, a fideszes képviselő azzal védekezett, hogy nagyon leterhelt volt a kiválasztott tervező és az engedélyező hatóság, ezért csúszott a munka, és közben megdrágult minden.

Hadházy Ákos elmondta, elég vicces érvelés lenne, hogy évekig tartson egy üzemcsarnok tervezése és engedélyezése. A legtöbb beruházás azért késett, mert egyrészt a fideszes képviselők kézzel akarták irányítani a bulikat, amikhez elvileg semmi közük nem lenne. 

Rengeteg ilyen befuccsolt fejlesztés van az országban, ezek a pancser és kapzsi fideszes kiskirályok emlékművei lesznek

– írta Hadházy Ákos.

Rovatok