Index Vakbarát Hírportál

Vonat gázolt halálra egy embert Hernádszurdoknál

2023. március 19., vasárnap 13:48

A Mávinform tájékoztatása szerint a reggel hatos Hernád InterCity Hernádszurdoknál halálra gázolt egy embert egy fénysorompós vasúti átjárónál. A baleset miatt néhány órára megszűnt a vonatforgalom, amely körülbelül fél egykor indult újra.

A Kassáról Miskolcon át a Keleti pályaudvarra 6.01-kor indult Hernád InterCity (IC189) Hidasnémeti és Novajidrány között, Hernádszurdoknál halálra gázolt egy embert egy fénysorompós vasúti átjárónál. 

A fénysorompó tilos jelzést mutatott.

A helyszínelés ideje alatt a két állomás között nem közlekedhettek a vonatok. A Miskolc–Hidasnémeti-vonalon megnőtt az eljutási idő. Az InterCity egy ideig nem közlekedett tovább. Az utasokat Hidasnémeti és Novajidrány között pótlóbusz szállította ez idő alatt. Miskolcról a Keleti pályaudvarra mentesítő InterCity közlekedett.

Fél egyes frissítésében arról ír a Mávinform, hogy Hernádszurdoknál befejezték a helyszínelést, Hidasnémeti és Novajidrány között újraindult a vonatforgalom. A Miskolc–Hidasnémeti-vonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Rovatok