Index Vakbarát Hírportál

Mellkason szúrta párját a 30 éves anya, mégsem tartóztatják le

2023. március 20., hétfő 08:41

Múlt csütörtökön egy nő a gyanú szerint mellkason szúrta párját, a történteket a négyéves kislányuk is végignézhette. A bíróság úgy döntött, nem tartóztatja le az anyát.

Csütörtök éjjel egy 30 éves nő mellkason szúrta kisgyermeke apját a ferencvárosi lakásukban. Úgy tudni, a férfi rátámadt az anyósára és a párját is megütötte. A nő ezután késelhette meg az erőszakos férfit, kislányuk mindezt végignézhette.

A késeléssel gyanúsított nő anyja úgy nyilatkozott, a vérző vejét a fürdőkádban találták meg a rendőrök, miután betörték a bejárati ajtót. A megszúrt apa beletörte kulcsát a zárba belülről, így négyéves kislányával a lakásban maradt, míg az anya és a nagymama kívül rekedt.

A rendőrök a megsérült férfit is elfogták, mert felvetődött, hogy bánthatta párját és anyósát. A nő egyelőre nem nyújtott be a férfi ellen magánindítványt, így az apát nem hallgatták ki gyanúsítottként. 

Az RTL Híradó úgy tudja, a férfi jól van, és már hazaengedték a kórházból. A nagymama szerint lánya nem bűnös, sőt elképzelhetőnek tartja, hogy önmagát szúrta meg a férfi. Időközben viszont a 30 éves nő beismerte tettét.

A bíróság meg is állapította, hogy a megalapozott gyanú fennáll, kényszerintézkedés elrendelését azonban nem tartotta indokoltnak. Ennek értelmében a nő továbbra is gyanúsított, ugyanakkor szabadlábon védekezhet. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. A nő a bíróságon azt mondta, a párja támadt rá, és ő csak védekezett.

Rovatok