Index Vakbarát Hírportál

Fontos dologra figyelmezteti a felvételizőket az Oktatási Hivatal

2023. március 20., hétfő 10:04

Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

A középfokú felvételi eljárásban 2023. március 21. és 23. között egy alkalommal módosíthatók a felvételi rendszerben korábban jelzett továbbtanulási tervek.

Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni.

Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető. A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Rovatok