Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

2023. március 21., kedd 18:43

Orbán Viktor miniszterelnök az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A csütörtök–pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések:

Orbán Viktor a videókonferencián leszögezte: Magyarország a béketáborhoz tartozik, ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza. Ukrajna kapcsán hangsúlyozta, az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország a világkereskedelmi ügyekben nem a blokkosodás, hanem az összekapcsolódás, az összeköttetések fejlesztése mellett áll ki.

(Borítókép: Orbán Viktor az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel Budapesten, a Karmelita kolostorban 2023. március 21-én. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok