Index Vakbarát Hírportál

Durva verekedés volt egy tatabányai benzinkúton

2023. március 21., kedd 10:20

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

A vádirat szerint 2021. november 12-én, egy tatabányai benzinkút boltjában az egyik férfi rászólt két másikra, hogy ne hangoskodjanak. Ez a két férfi aztán odament a rájuk szóló férfihoz, akit kihívtak az üzleten kívülre, így a három férfi kiment a boltból.

Ott az egyik bolti hangoskodó férfi levette magáról a kabátját, és azt mondta ellenfelének:

Akkor gyere!

A megszólított férfi visszament az üzletbe, ahol az őt követő két férfi elé állt, és el akarta küldeni őket a boltból, de emiatt az egyik férfi ököllel orron ütötte őt. A férfi orrtörést szenvedett, és vérezni kezdett az orra.

Itt azonban még nem ért véget a történet, ugyanis a megütött férfi elkezdte az őt megütő férfi fejét és arcát ütni. Emiatt ennek a férfinak a fején duzzanat keletkezett, így a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Ezt követően a két férfi között dulakodás alakult ki, amibe becsatlakozott a harmadik elkövető is. A két férfi ütlegelése közben a harmadik férfi az üvegből lévő áruvédelmi kapunak is nekiesett, ami emiatt összetört. 

Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – írta az ügyészség.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két hangoskodó, büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadik büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az esetről készített videót itt lehet megtekinteni.

Rovatok