Index Vakbarát Hírportál

Busznak hajtott, majd elgázolt egy kutyáit sétáltató párt egy autós Győrben

2023. március 22., szerda 14:09

A győri rendőrök egy 27 éves sofőrrel szemben intézkedtek, aki nem tartotta be az alapvető közlekedési szabályokat. A baleset során három ember is megsérült, őket kórházba szállították.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben 2023. március 21-én 7 óra 30 perckor. Egy szentesi férfi közlekedett Volkswagen típusú személygépkocsijával a Babits Mihály utcában a Galamb utca irányából.

Haladása során a Lacner György utcai kereszteződéshez érve, az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyta, nem biztosított elsőbbséget a Kálvária utca felől érkező, 66 éves férfi által vezetett autóbusznak, és nekicsapódott.

Az ütközés erejétől a Volkswagen a tengelye körül megpördült, a gyalogjárdán nekisodródott egy közúti jelzőtáblának, és továbbcsúszva elütötte a járdán szabályosan közlekedő – kutyáit sétáltató – 36 éves férfit és 29 éves nőt – közölte a rendőrség a honlapján.

A balesetkor a gyalogosok és az autóbusz egyik utasa megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívta a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az Állj! Elsőbbségadás kötelező! és az Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblákra kiemelt figyelmet fordítsanak.

„Közlekedjenek türelmesen, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! A volán mögül igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!” – írták.

Rovatok