Index Vakbarát Hírportál

Kamionbalesetben halt meg a Magyar Közút munkatársa Makónál

2023. március 22., szerda 17:03

A makói autópálya-mérnökség burkolatjavítási munkálatokat végzett, amikor a munkát végzők teherautójába belerohant egy kamion. Az egyik szakember nem élte túl az ütközést.

Burkolatjavítási munkálatokat végzett a makói autópálya-mérnökség szerdán az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bejegyzése szerint a munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték, több lépcsőben 100-as, illetve 80 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be. 

Azonban a munkavégzés végeztével, éppen, amikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a teherautót az árokba lökte, az autó fülkéjébe szorult makói szakember pedig nem élte túl az ütközést.

Mély fájdalommal vettük tudomásul kiváló munkatársunk elvesztését, őt a saját halottunknak tekintjük, és minden segítséget megadunk az elhunyt kollégánk hozzátartozóinak

– írták.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy 2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember vesztette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. 

Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében arra kérik a közlekedőket, hogy tartsák be a gyorsforgalmi és közutakon kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat.

Hozzátették: amennyiben a munkaterületek térségében a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.

Rovatok