Index Vakbarát Hírportál

Teljes vonalon közlekedik az M3-as metró, de hamarosan megint előkerülnek a pótlóbuszok

2023. március 22., szerda 11:16

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy bár újra teljes vonalon jár a metró, hátravan még a felújítási szakaszok közötti váltóállomások átadása. Lesznek még olyan hétvégék, amikor nem jár majd teljes vonalon a metró.

Hétfő délután óta teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekedik a felújított, akadálymentes M3-as metró, derült ki a főpolgármester Facebook-bejegyzéséből.

 „A munkának ezzel viszont még nincs vége! Ahogy mindig el is mondtuk és mondjuk, hátravan a felújítási szakaszok közötti váltóállomások, a Lehel tér és a Nagyvárad tér átadása. Erre már csak két hónapot, május végéig kell várni, addig állomáspótló buszok segítik az érintett két állomás megközelítését” – tette hozzá Karácsony Gergely. 

Kiemelte, mind a két állomáson megfeszített munka zajlik. A nagy alapterületű, galériás állomásokon tart az egész vonalon a legrövidebb ideig a lezárással járó munka: 2022 májusában zárták le őket a forgalom elől, egy évvel később pedig már felújítva, akadálymentesítve át is fogják adni őket.

A Lehel tér és a Nagyvárad tér felújítása miatt lesz még több alkalommal hétvégén is pótlás a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között, hiszen vannak olyan munkálatok és szállítások, amelyek csak így oldhatóak meg.

„Azért ez a két állomás került utoljára sorra, hogy a felújítás különböző fázisaiban legalább a vonal egyes részein fenntartható legyen a forgalom, a szerelvények ugyanis nem tudnak bármelyik állomáson váltani a vágányok között” – fogalmazott Karácsony.

Rovatok