Index Vakbarát Hírportál

Furcsa helyen találták meg a 4,5 millió forintot érő cipőt

2023. március 22., szerda 07:17

Pachert Balázst, a Balázs Kicks vezetőjét lopták meg még március elején, aki akkor a közösségi médiában kért segítséget. Végül az egyik tolvaj meglett, aki nem is magyar állampolgár, sőt illegálisan tartózkodott az országban. Most a rendőrség segítségével a cipő is előkerült.

Korábban megírtuk, meglopták Pachert Balázst, a Balazs Kicks üzlet alapítóját, aki mindössze 19 éves korára már online és offline sneakerboltot is üzemeltet. Az üzlet tulajdonosa a cipő ellopását követően azonnal rendőrt hívott, a hatóság kiérkező emberei ujjlenyomat- és DNS-mintákat is vettek a helyszínen. A fiatal vállalkozótól egy pár 4,5 millió forintot érő cipőt loptak el.

Emellett pedig az eset után szinte azonnal a közösségimédia-oldalakon kért segítséget.

Március közepén pedig az is kiderült, kik lophatták el a cipőt, az egyik gyanúsítottat el is fogták a rendőrök Újpesten, azonban bűntársát, a testvérét nem találták meg, valamint a cipő sem került még elő. A gyanúsított külföldi állampolgár és büntetett előéletű, sőt egy korábbi kiutasítása miatt illegálisan tartózkodik az országban.

Most pedig a cipő is előkerült, amit a rendőrség talált meg. 

A rendőrség értesített, hogy meglett a csuka, és már meg is vizsgálta azt

 – mesélte a tulajdonos az RTL Híradónak.

Mint kiderült, a meglelt cipőn még rajta volt a céges gyorskötöző és a pluszcipőfűző is. A rendőrség a cipő megtalálásáról bővebb információkat nem közölt, csak az derült ki, hogy a Magyar Postánál foglalták le.

Fantasztikus, hogy a közösségi média erejének köszönhetően megkerült. Mindenkinek nagyon hálás vagyok

– fogalmazott Pachert a cipő megtalálását követően.

Rovatok