Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin hamarosan Ukrajnába látogat

2023. március 23., csütörtök 06:27

A köztársasági elnök az orosz–ukrán háború elől menekülő ukránok megsegítéséről beszélt. Kijelentette, Magyarország segít az ukrajnai embereknek és a kárpátaljai magyaroknak is.

Novák Katalin köztársasági elnök felhívta a figyelmet a háború elől menekülő ukránokat segítő karitatív szervezetek összehangolt, hosszú ideje tartó, kitartó munkájára, valamint arra, hogy a segélyszervezetek, a civilek és az egyházak képviselői mellett minden magyar ember segít, ha baj van – közölte az MTI.

A magyar ember segít, ha baj van, s most egyszerre kell támogatnunk az orosz–ukrán háború elől menekülőket és az ottmaradtakat

– mondta Novák Katalin köztársasági elnök, aki a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit, ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.

Az államfő elmondta, Magyarország segít az ukrajnai embereknek és a kárpátaljai magyaroknak is. 

Novák Katalin bejelentette, hogy áprilisban Kárpátaljára látogat.

A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy 13 hónapja tart az orosz–ukrán háború, amely az ott élőknek a mindennapi valóságot, Európa többi részének pedig a fenyegetést jelenti.

A rendezvényen ukrán menekültek, köztük gyermekek is részt vettek, akik többek között a dnyipropetrovszki, harkivi és donyecki régiókból érkeztek. Grexa Liliána ukrán szószóló és az ukrajnai menekültek megköszönték Magyarország humanitárius segítségnyújtását.

Rovatok