Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor csak egy múló ficam a DK elnöke szerint

2023. március 25., szombat 10:03

A svéd politikusok korábban bírálták a magyar kormányt, ezért késlelteti a magyar jobboldal a két skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikálását. Gyurcsány Ferenc erre szigorú szavakkal reagált.

Erős posztot közölt Gyurcsány Ferenc szombat reggel azzal kapcsolatban, hogy Magyarország még nem ratifikálta a két skandináv állam, Svédország és Finnország NATO-csatlakozását engedélyező határozatát. A magyar kormány azért késlelteti Svédország csatlakozását az észak-atlanti katonai szervezethez, mert svéd politikusok korábban bírálták a magyar kormányt ebben vagy abban.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a minap keményen kiosztotta a svéd politikusokat. A Jó reggelt, Stockholm! című bejegyzésében példákat idézve arra igyekezett rámutatni, hogy „mi a bajuk a magyar parlamenti képviselőknek” Svédország NATO-csatlakozási kérelmével.

A Demokratikus Koalíció vezetője minderre most úgy reagált:

Svédország NATO-tagország lesz. A magyar kormányfő meg múló ficam a magyar történelemben. 

Azt is hozzátette, hogy aki összetéveszti a politikát a történelemmel, az alulmarad. A politikát a politikusok csináljak, a történelmet a népek. És a nép hosszabb távon erősebb bármely politikusnál – vélekedett.

Rovatok