Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a riasztást: zivatar és jégeső csap le az országra

2023. március 25., szombat 16:20

Több vármegyében is leszakadhat az ég szombat délután, az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott több járásra.

Szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az ország keleti és déli részére zivatar miatt. Figyelmeztetés is érvényben van több vármegyében.

Zivatarra, villámlásra és jégesőre lehet számítani Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Tolna vármegyében.

A hidegfronti hatás miatt a frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek.

A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.

Vasárnapra túlnyomóan napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A megnövekvő gomolyfelhőkből napközben záporok alakulhatnak ki elszórtan, majd este nyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1–7 Celsius-fokra, délután pedig 14–20 Celsius-fokra számíthatunk.

Rovatok