Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

2023. március 25., szombat 08:46

Még szombaton Belgrádba utazik Orbán Viktor miniszterelnök – derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán megosztott bejegyzéséből.

Már majdnem otthon, de azért még nem teljesen. Hazaérkezés előtt egy belgrádi kitérő: hamarosan találkozó Siniša Mali pénzügyminiszterrel – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette:

Majd érkezik Miniszterelnök úr, hogy Alekszandar Vucsics elnök úrral tárgyaljon.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este landoltBelgiumban, csütörtökön pedig már megkezdődött az európai állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács találkozója, ahol a svéd miniszterelnök a tanácskozás előtt jelezte, kemény kérdéseket fog intézni Orbán Viktorhoz.

Pénteken azonban véget is ért a csúcstalálkozó.

A közép-európai országok megállapodtak: Mateusz Morawiecki koordinálásával közösen lépünk fel, hogy megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

– írta a kormányfő, aki valószínűleg most egyenesen Brüsszelből érkezik majd Belgrádba.

Később a hírt Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke is megerősítette: Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel tárgyal. A tájékoztatás szerint a megbeszélés témái között szerepel

A miniszterelnök később közösségi oldalán is megosztott egy képet. „Brüsszel után Belgrád. Találkozó Vucsics elnökkel” – írta bejegyzésében.

(Borítókép: Orbán Viktor 2023. március 21-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok