Index Vakbarát Hírportál

Jó hír a kirándulóknak: fejlesztik a váraljai parkerdőt

2023. március 26., vasárnap 06:57

A park kedvelt rendezvényhelyszín, a kelet-mecseki kirándulások gyakori kiindulópontja. Évente több ezren keresik fel. A váraljai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.

A váraljai parkerdő másfél hektáros területén vízvezetéket, szennyvízcsatornát és villamos vezetéket építenek ki – mondta Sziebert Éva (független) polgármester az MTI-nek.

A tervek szerint a projektet 2024 szeptemberében fejezik be, a parkerdőben

FEDETT PIHENŐHELYET, GYERMEKJÁTSZÓTERET, MOSDÓKAT, KERÉKPÁRTÁROLÓKAT, ILLETVE KAMERARENDSZERT ÉS NAPELEMES KANDELÁBEREKET HELYEZNEK majd EL.

A polgármester kiemelte, a park kedvelt rendezvényhelyszín, a kelet-mecseki kirándulások gyakori kiindulópontja. Évente több ezren keresik fel.

A 788 lakosú völgységi község 2019-ben a TOP 200 millió forintos támogatásával a település vízelvezető rendszerét, ezen belül a parkerdőn át folyó Váraljai-patak medrét is korszerűsítette.

Szintén 2019-ben a bonyhádi önkormányzat az operatív program 331 millió forintos forrásából az ott lévő ifjúsági tábort fejlesztette.

Rovatok