Index Vakbarát Hírportál

Tinilányt próbált megerőszakolni egy román férfi Budapesten

2023. március 27., hétfő 10:31

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 27 éves román férfit, aki pár héttel ezelőtt egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt. A bíróság a támadót első fokon 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

A vád szerint a férfi február 28-án este a XI. kerületi Költők parkjában találkozott a kiskorú sértettel, ahol beszélgettek, majd később felmentek a férfi XI. kerületi lakásába. Ott folytatták a társalgást, és közben alkoholt fogyasztottak.

Egy idő elteltével a lány úgy döntött, hogy mivel későre jár, hazamegy, ezért felállt, és elindult a szobából kifelé. A férfi azonban ekkor erősen, fájdalmat okozva megragadta a sértett kezét, és közölte vele, hogy nem mehet sehova,

majd az ágyra rántotta a lányt, és erőszakoskodni kezdett vele.

A sértett védekezésképpen a lábaival eltolta magától a férfit, aki azonban nem hagyott fel a támadással. Testi erőfölényét kihasználva lerángatta a sértettről a nadrágját, és erőszakkal olyan testhelyzetbe próbálta hozni a lányt, hogy szexuális aktust tudjon létesíteni vele. A sértett továbbra is kitartóan védekezett: megrúgta a vádlott fejét, emiatt a férfi orra és a szája is vérezni kezdett, majd meg is harapta a férfit, aki végül a lány kitartó ellenállása miatt felhagyott a támadással.

A tettét beismerő férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat váddal egyezően, 18 év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt bűnösnek mondta ki,

és ezért 4 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta a kiskorúakat érintő valamennyi foglalkozástól.

A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását is a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélet nem jogerős, mert az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be – áll az ügyészségi közleményben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok