Index Vakbarát Hírportál

Különleges taxiszolgáltatás indult Budapesten

2023. március 28., kedd 20:11

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a hatodik kerületben élő 60 év feletti embereket. A helyi gondozószolgálat akár kísérőről is gondoskodik.

A terézvárosi önkormányzat Időstaxi kezdeményezésének célja, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosok könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre, „hogy Terézvárosban ezáltal még jobb legyen idősnek lenni”.

Az Időstaxit a VI. kerületben élő 60 év felettiek vehetik igénybe.

Az önkormányzat egyebek közt az egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez ajánl autós segítséget.

Kitértek arra is, hogy 

A SZOLGÁLTATÁST BIZTOSÍTÓ TERÉZVÁROSI GONDOZÓSZOLGÁLAT AZ ORVOSI VIZSGÁLATOKHOZ VAGY AZ ÜGYINTÉZÉSHEZ SZÜKSÉG ESETÉN KÍSÉRŐRŐL IS GONDOSKODIK.

Az Időstaxi használatához az időseknek a tervezett utazás előtt öt nappal, hétköznap 10 és 14 óra között kell jelezni igényüket.

Hozzátették, a szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte.

Rovatok