Index Vakbarát Hírportál

Minden lényeges adatot megnézhetünk a megújult egészségügyi applikációban

2023. március 29., szerda 20:46

A beutalók, a digitális receptek és a teljes kórtörténet is lekérdezhető.

„Elindult az oltási igazolvány mobiltelefonos alkalmazás frissítése, a MyEESZT, amelyben már számos egészségügyi szolgáltatás is elérhető érvényes taj számmal. Így az egészségügyi dokumentumok egyes részei, beleértve a gyógyszerekre, oltásokra és teszteredményekre vonatkozó információkat, a felírt e-receptek és gyógyászati segédeszközök naprakész listáját, de ellenőrizhetjük a felírt gyógyszerek kiváltását is. Az applikációnak köszönhetően könnyen, gyorsan, mindössze egy érintéssel bárhonnan betekinthetünk az egészségügyi adatainkba” − írta meg a Facebookon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az uniós digitális Covid-igazolásra jogosultak a szükséges QR-kódokat ügyfélkapus hozzáférésükkel és taj azonosítójukkal bejelentkezve letölthetik az alkalmazással. 

Az eseménykatalógusban minden olyan esemény megjelenik, amikor valaki egészségügyi ellátást vett igénybe járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátó intézményekben vagy a háziorvosi szolgálatoknál. Az adatokat ezek az intézmények töltik fel, melynek segítségével a felhasználó és a kezelőorvosa is pontosan tudja, akár évek múltával is, ki, mikor, hol, milyen vizsgálaton vett részt, és ki volt akkor a kezelőorvosa.

Rovatok