Index Vakbarát Hírportál

Egyszerűbb lesz az élet a szolnoki városokban

2023. március 30., csütörtök 16:09

Okosmérőket szerelnek fel a távhőfűtéses lakásokban, ami a jövőben rengeteg időt és pénzt spórolhat meg a lakosok számára is.

Első ütemben a fűtési költségosztókat és a használati melegvíz-mérők felét cserélik le – tudta meg a szoljon.hu Lázár Mózestől, a szolnoki távhőszolgáltatást biztosító cég képviselőjétől.

Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a fejlesztésről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte:

Ez mérföldkő a modern távhőellátás megteremtése érdekében.

Az új elektronikus eszközök rádiós rendszerű jeltovábbítókkal rendelkeznek, vagyis az adatok gyűjtése és továbbítása, majd tárolása, rendszerezése és feldolgozása egy okos mérési rendszerben történik. Mindez azt is jelenti, hogy

Ezeket a mérőket nem kell leolvasni, ami mindenképpen költség- és időhatékony az egész rendszert nézve

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

Lázár Mózes szerint a költségosztók cseréje közel 7700, a használati melegvíz-mérők cseréje több mint 4400 ügyfelet érint majd.

Ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, aláírták a szerződést, a közös képviselők az értesítést nemsokára megkapják, akik a lakókat tájékoztatják, és rövid időn belül elkezdődnek a munkálatok.

Korábban az Indexen is írtunk róla, hogy Mosonmagyaróvár is komoly előrelépést tett a távhőfűtés terén, miután az ország egyik első települése lett azzal, hogy távhőrendszerét immár geotermikus energia szolgálja ki.

Rovatok