Index Vakbarát Hírportál

Még mindig oltják a másfél napja keletkezett gyáli tüzet

2023. március 30., csütörtök 07:36

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda este közölte, hogy még mindig nem sikerült eloltani azt a tüzet, amely kedd délután ütött ki egy gyáli szeméttelepen.

Kedden beszámoltunk arról, hogy egy nagy tűz keletkezett az FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. hulladékfeldolgozó telepén. Először papírbálák kaptak lángra, de a tűz később más területekre is kiterjedt. A katasztrófavédelem a legmagasabb, 5. fokozatot rendelte el, és rengeteg tűzoltóegység a helyszínre érkezett kedden.

A lángok továbbterjedését kedd estére sikerült megakadályozni, az oltás azonban folytatódott még szerdán is. A katasztrófavédelem szerda esti közleményében azt írták, hogy „több mint harminc órája oltják a gyáli hulladéktüzet”. Frissebb beszámoló azóta sem érkezett, vagyis a jelek szerint még mindig zajlik az oltás. 

A közlemény szerint a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a város külterületén, a budapesti és szentendrei hivatásos, valamint üllői önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen – írták. 

A gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület szintén arról számolt be szerda délután, hogy a munkálatok még mindig tartanak, több munkagép és 20 fő tűzoltó dolgozik állandóan, váltásban a helyszínen.

A Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság szerint napközben is öt vízsugárral és három munkagéppel oltották a lángokat. A munkagépekkel akkor már a bálákat bontották szét, hogy a még izzó, parázsló részeket elolthassák. „A fővárosi, a szentendrei és az érdi hivatásos tűzoltók, valamint a gyömrői és a szigetmonostori önkéntes tűzoltók dolgoztak a helyszínen. A munkálatokat a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította” – írták.

Rovatok