Index Vakbarát Hírportál

Késsel fenyegetett meg egy rendőrt két férfi

2023. március 31., péntek 18:30

Még március 27-én délután két ittas férfi szállt fel egy személyvonatra, ahol azzal zavarták az utasokat, hogy ordítoztak. Ezen a vonaton utazott egy szolgálaton kívüli rendőr is, aki – mivel a jegyvizsgáló rendőri segítséget kért – szolgálatba helyezte magát.

A rendőr közölte az egyik ordibáló utassal, hogy a következő megállónál lekíséri a vonatról, akit a társa is követett.

Az utóbb leszálló utas a rendőr mögé került, majd meglökte és szidalmazta. A megalapozott gyanú szerint a férfiak a rendőri felszólítást követően folyamatosan fenyegették a rendőrt, akadályozva ezzel az intézkedést.

A rendőrnek az ütés elkerülése érdekében a hozzá közel álló férfi kezét sikerült eltolnia magától, aki ezután a rendőrt fenyegetve elővette a magánál tartott, 17 centiméter pengehosszúságú kést.

Ezt követően a rendőri erősítéstől tartva a két férfi megpróbált elmenekülni, azonban ezt a helyszínre érkező rendőri egységek megakadályozták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a két férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki őket társtettesként, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és indítványozta letartóztatásuk elrendelését – közölte az ügyészség.

A bíróság az ügyészség indítvány ellenére csak az egyik gyanúsított letartóztatását rendelte el, a másik gyanúsított vonatkozásában elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. 

Nem az első eset

Korábban Pécsett történt hasonló eset, akkor egy edzőteremben szabadidejében erősítést végző rendőrnek szólt be egy helyi férfi a társaival együtt. A védelmi szolgálat szerint a férfi mindenképp azt akarta kiprovokálni, hogy verekedés legyen a vége.

A gyanúsított társaival másnap és az azt követő napon is visszament az edzőterembe, és kifejezetten a fiatal rendőrt kereste. A főtörzsőrmester mindezeket jelentette parancsnokának, végül a következmény sem maradt el az inzultálók számára.

Rovatok