Index Vakbarát Hírportál

Csalókra figyelmeztet az egyik nagy hazai üzletlánc

2023. április 1., szombat 18:13

Az Auchan a Facebook-oldalán tett közzé figyelmeztetést, miszerint az üzletlánc nevével próbálnak meg személyes adatokat kicsalni.

Az Auchan a közösségi médiában figyelmeztet mindenkit egy újabb átverésre, amivel személyes adatokat szeretnének kicsalni.

FIGYELEM! Az utóbbi időben több olyan visszajelzést kaptunk, hogy illetéktelenek személyes adatokat próbálnak kicsalni vásárlóinkból az Auchan nevében! Ezúton megerősítjük, hogy nem mi vagyunk a megkeresések mögött! Legyetek óvatosak, és vigyázzatok az adataitokra!

– olvasható a bejegyzésben.

Senki sincs biztonságban

KiberPajzs néven közös oktatási és kommunikációs együttműködésről döntött a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság az interneten keresztül működő online csalások visszaszorítására.

Ezek lényege, hogy a felhasználó megtévesztésével a kiberbűnözők megpróbálják rávenni az áldozatot arra, hogy személyes adatokat, érzékeny információkat adjanak át számukra, vagy egy vírussal megfertőzik a számítógépét.

Az együttműködés létrehozásának oka, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodtak az online csalások. Gyakran bankok nevében próbálnak személyes adatokat kicsikarni az emberekből a csalók, de még a rendőrség nevében is próbáltak már adatokat szerezni a bűnözők.

Rovatok