Index Vakbarát Hírportál

Változik a reptéri busz elnevezése Budapesten

2023. április 4., kedd 16:38

A BKK közleménye szerint azért döntöttek az eddigi – 100E – elnevezés kiegészítéséről, hogy ezzel segítsék a Budapestre érkező külföldi turisták helyszíni tájékozódását. A felmérések alapján a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közötti buszjárat utasainak 83 százaléka külföldi.

A BKK ügyfeleinek gyors tájékozódását segítve kiegészült a 100E busz hivatalos elnevezése. Áprilistól 100E Airport Express felirattal közlekedik a járat – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Mint írták, április elejétől újszerű elnevezéssel találkozhatnak azok, akik a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között járó 100E busszal utaznak. A járat nevében továbbra is megmarad a hivatalos 100E jelzés, azonban kiegészül az Airport Express felirattal.

Felmérések alapján a járat utasainak 83 százaléka külföldi. A társaság azért döntött az eddigi elnevezés kiegészítéséről, hogy segítse a Budapestre érkező külföldi turisták helyszíni tájékozódását – tették hozzá.

A járatra szóló repülőtéri vonaljegyet a BudapestGO applikációban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban lehet megvásárolni.

A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében – olvasható a közleményben.

Rovatok