Index Vakbarát Hírportál

Újabb csodaszert népszerűsítenek a csalók Merkely Béla nevével

2023. április 20., csütörtök 11:38

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével visszaélve népszerűsítenek csalók egy orvosi készítményt – számolt be az egyetem.

Azt írták, hogy a csalók egy olyan növényi alapú, tőzegáfonyát tartalmazó értisztító készítményt reklámoznak, amelyről azt ígérik, hogy ennek beszedésével csökkenteni lehet a vérnyomásproblémákra szedett gyógyszerek mennyiségét.

A cikk hamis állításai miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók

írta az egyetem, hozzátéve, „a biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló”.

Merkely Béla nevével az utóbbi években számos „csodaszert próbáltak meg eladni a csalók. Legutóbb egy olyan készítményt reklámoztak, amely kilenc gyógyíthatatlan betegség kikúrálását ígérte.

A csodaszerek terén Merkely Bélán kívül még Zacher Gábor, a pénzügyeknél pedig Csányi Sándor OTP-vezér nevével élnek vissza a legtöbb átverős hirdetésnél.

Rovatok