Index Vakbarát Hírportál

Gyúrós gyógyszert kért a börtönőrtől, négy évet kapott cserébe

2023. április 21., péntek 09:57

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetése helybenhagyását annak a férfinak, aki tiltott szerhez akart hozzájutni a börtönben.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi szabadságvesztés büntetését töltötte a soproni büntetés-végrehajtási intézetben. 2020. július 6-án a körletfelügyelőtől azt kérte, hogy hozzon be neki „gyúrós gyógyszert”, amiért cserébe 100 ezer forintot ígért. A körletfelügyelő ezt visszautasította, haladéktalanul jelentette elöljárójának.

A férfi azzal, hogy jogtalan előny ígéretével hivatalos személyt törekedett rábírni arra, hogy kötelességét megszegve tiltott szert vigyen be neki a büntetés-végrehajtási intézetbe, bűncselekményt követett el.

A Győri Törvényszék a férfit hivatali vesztegetés bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. április 20-án kihirdetett határozatában a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett, a többszörös visszaeső férfi büntetését nem enyhítette.

Rovatok