Index Vakbarát Hírportál

Tarjányi Péter a szentendrei kerékpárosról: Remélem, napi szinten érezni fogja a megvetést

2023. április 25., kedd 16:57

Gyermekei szeme láttára támadott meg egy kerékpáros egy nőt fényes nappal Szentendrén, miután az édesanya rászólt amiatt, hogy majdnem elgázolta kisgyermekét. A biciklis férfit a helyszínen előállították, és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Később azonban kiderült, hogy a kerékpáros egy diplomás, 54 év körüli férfi volt, és állítólag egy társadalomkutató cég ügyvezetője. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő reméli, hogy hamarosan kiderül, ki az elkövető.

Mint megírtuk, a Bükkös-patak partján, az Adria étterem és a Duna közötti szakaszon egy családjával kutyát sétáltató nő és egy biciklis középkorú férfi keveredett szóváltásba azután, hogy a kerékpáros hátulról majdnem elütötte a nő hirtelen elé ugró kisgyermekét.

A férfi erre magyarázkodás nélkül ököllel homlokon ütötte a nőt, aki magával rántotta őt, mielőtt a patak medrébe gurult.

A gyerekek mindezt rémülten nézték végig, közben sírva szólongatták anyjukat. Az egyik szemtanú szerint miközben gurultak le a meredek domboldalon, a férfi még többször megütötte a nőt. Majd el akarta hagyni a helyszínt, de a nő egyik kezével a biciklivázat fogta, a másikkal hívta a rendőröket. Közben két arra járó férfi – látva a történteket – azonnal odasietett, majd a nő férje is megérkezett.

A rendőrség végül a férfit a helyszínen előállította, és büntetőeljárást indított ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt. Később az is kiderült, hogy a kerékpáros egy diplomás, 54 év körüli férfi, és állítólag egy társadalomkutató cég ügyvezetője. 

Tisztelem az édesanyát, hogy kiállt az igazáért és szembeszállt a bántalmazó »férfival«… Tisztelem az ott levő segítőket, akik a helyszínen tartották a támadót. És egy szánalmas senkinek tartom a »férfit«, aki nyilván meg volt győződve, valahogyan megússza az ügyet. Meggyőződésem, hamarosan kiderül, ki ő, és remélem, napi szinten látni, érezni fogja azt a megvetést, amit minden jóérzésű ember részéről »megérdemel«

– írta bejegyzésében Tarjányi Péter.

Az Index megkeresésére a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a rendőrök előállították az 54 éves budapesti illetőségű kerékpárost, vele szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

A rendőrök még vizsgálják, tisztázzák a történtek pontos körülményeit, így a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni

– írták válaszukban.

Rovatok