Index Vakbarát Hírportál

Új nevet kap a koronavírus alatt fontossá vált applikáció

2023. április 25., kedd 14:44

Folyamatosan nő az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobilapplikációjának felhasználói köre, az alkalmazás hamarosan nevet is vált – számolt be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Rétvári Bence felidézte: a koronavírus oltási igazolvány digitális változatának applikációját bővítették ki azzal, hogy abban már a páciens számára felírt receptek is láthatók.

Az alkalmazást eddig 2,2 millióan töltötték le, az e-recept alkalmazást pedig 140 ezren nyitották meg.

További funkciókkal bővítik majd az alkalmazást, a tervek szerint a leletek is megtekinthetők lesznek majd benne

– jelentette be az államtitkár.

Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy az elmúlt hetekben felhívásban kerestek nevet a jelenleg myEESZT nevű alkalmazásnak.

A befutó az Egészségablak elnevezés lett.

Az államtitkár szerint a következő frissítésnél már ezen a néven kell keresni az applikációt a digitális áruházakban.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke emlékeztetett: az alkalmazással a digitális felhőbe írt e-recept mellett a beteg maga is megnézheti, milyen gyógyszert kapott, milyen adagolással, és meddig érvényes az adott recept.

Hozzátette, hogy elkezdtek dolgozni a gyógyszerbiztonsági irányelv megújításán; reményei szerint néhány hét múlva ez a munka befejeződik.

A sajtótájékoztató végén Rétvári Bence prezentálta is a digitális egészségügyi alkalmazás működését: egy belvárosi patikában ennek segítségével váltotta ki a számára felírt készítményt.

Rovatok