Index Vakbarát Hírportál

Szökni akart egy rab a solti börtönből

2023. április 27., csütörtök 12:37

A 22 éves férfit azonnal elfogták. Az intézet parancsnoka a fogvatartott ellen fogolyszökés kísérlete miatt büntető feljelentést tett.

Az Index értesülései szerint szerdán egy szökést hiúsítottak meg a solti börtön munkatársai. Úgy tudjuk, hogy az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumából egy 22 éves fogvatartott akart meglépni.

A fiatalember enyhébb súlyú szabálysértéseket követett el, de úgy döntött, hogy a kiszabott pénzbüntetést inkább egy börtönben leüli. A 22 éves férfi az intézet kerítésére mászott fel. A szökést az őrség észlelte, és riasztotta a börtön azonnali reagálású műveleti egységét. A fogvatartott nem jutott messzire, mert a BV munkatársai azonnal elfogták.

Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályának vezetője az Indexnek elmondta: az intézet parancsnoka a fogvatartott ellen fogolyszökés kísérlete miatt büntető feljelentést tett.

Magyarországon a szökések száma európai viszonylatban is csekélynek számít

– mondta el az ezredes, aki hozzátette: ha mégis valaki – az esetek többségében külső munkaterületről – megszökik, a fogvatartottat a rendőrség, illetve a büntetés-végrehajtás munkatársai néhány órán belül elfogják.

Rovatok