Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Viszkis Galambos Lajos börtönbe vonulásáról

2023. április 28., péntek 09:29

Ambrus Attila úgy véli, Galambos Lajos egy talpraesett, bátor férfi, és hamar fel tudja majd venni a ritmust a börtönben, mert korábban már volt letartóztatásban.

Galambos Lajos szerda reggel vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe, azonban három év hat hónapra kiterjedő szabadságvesztésének letöltését még február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben. A zenész egészségi állapotára hivatkozva próbált halasztást kérni, amelyet rendre visszautasított a bíróság, így az Alkotmánybírósághoz fordult. A bevonulást így sem kerülhette el, mivel a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is helybenhagyta a bíróság korábbi döntését.

A börtönt megjárt Ambrus Attila, azaz a Viszkis most azt mondta, az ismert embereket ilyenkor egy másik elítélt segíti a beilleszkedésben. „Valószínűleg az első nap neki is a beszokásról szólt. Megkapta a fegyencruhát, a zárkáját és megismerkedett a társával, akit bent a rabok fogdaügynöknek vagy téglának hívnak” – fogalmazott.

Ambrus Attila szerint a téglát már jóval Galambos Lajos érkezése előtt kijelölték. Fontos, hogy ő egy megbízható, intelligens rab legyen, aki megfigyeli, miként viseli a börtönt, hogyan viszonyulnak hozzá a társai, és egyfajta biztonságot nyújt számára.

 Ha bármi probléma felmerülne, az ő kötelessége erről jelenteni az intézményvezetőnek

– tette hozzá.

Úgy véli, Galambos Lajos – aki szerinte egy talpraesett, bátor férfi – már nagyjából tudja, mire számíthat, és hamar fel tudja majd venni a ritmust, mert korábban már volt letartóztatásban – írta meg a Blikk.

A napokban meg kell jelennie a bizottság előtt, hogy kiderüljön, milyen munkát fog bent végezni. Biztos, hogy tekintettel lesznek bent az egészségi gondjaira, biztosítják számára, amit kell, ha pedig netán nagyobb gond lenne, azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba 

– mondta a Viszkis.

(Borítókép: Ambrus Attila, a Viszkis 2015-ben. Fotó: Velvet)

Rovatok