Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek derültek ki az M0-son elgázolt 92 éves férfi ügyében

2023. május 2., kedd 15:55

Újabb részleteket derített ki a rendőrség az M0-s autóúton történt gázolásról. Megtalálták a járművet, amellyel az idős férfit elütötték. A sofőrt és két utasát még keresik.

Vasárnap este 9 óra körül elütöttek egy, az autóúton szabálytalanul tartózkodó 92 éves férfit, a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset következtében a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Később kiderült, hogy az áldozaton autók tucatjai hajtottak át, amire abból lehetett következtetni, hogy a helyszínelők fél kilométer hosszan találtak emberi maradványokat az úttesten.

A rendőrök az elmúlt napokban minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a segítségnyújtás nélkül elhajtó sofőrt és a kisbuszt is megtalálják. A kettőből egy feladatot megoldottnak tudhatnak, 2023. május 2-án reggel Diósdon, az Arany János utcában találták meg a roncsolódott járművet.

Azóta többek között kiderítették, hogy a sofőrön kívül még ketten utaztak az autóban, az összetört kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek, és távoztak a helyszínről.

A baleset vizsgálatán túl az érdi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak, tovább keresik a sofőrt és két utasát. Egyben kérik, ha valaki a balesetről érdemleges információval rendelkezik, esetleg a helyszínen járt, vagy elhaladt, amikor a szerencsétlenség történt, jelentkezzen a 112-es segélyhívón.

Rovatok