Index Vakbarát Hírportál

A hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten

2023. május 4., csütörtök 17:19

A hétvégén kiemelik a népligeti felüljáró két tartógerendáját, ezért a környéken forgalomkorlátozásra kell számítani. A 83-as trolibusz megállóját ideiglenesen áthelyezik a Könyves Kálmán körútra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint két hossztartó vasbeton tartógerendát emelnek ki május 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap a népligeti felüljáróból. A kiemelt mintákon és a feltáruló szerkezeti elemeken szakemberek bevonásával helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat végeznek.

A gerendák kiemelésekor az emelést végző daruk és a tartókat elszállító járművek számára szükséges helyet sávlezárással biztosítják.

A munkálatokhoz szükséges forgalomtechnikát péntektől építik ki, szombattól pedig a kiemelés idejére lezárják az Üllő úton a centrum felé vezető belső forgalmi sáv pénzverde előtti szakaszát.

A tájékoztatás szerint

a munkaterület mellett a forgalom egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat.

A Könyves Kálmán körúton déli irányból az Üllői útra balra kanyarodó két sáv közül a belsőből nem lehet majd balra kanyarodni az Üllői útra. A felüljáró alatti parkolóterületek továbbra is lezárva maradnak. A felüljárón a jelenlegi forgalmi rend nem változik – írták.

Hozzátették, a 83-as trolibusz megállóját ideiglenesen áthelyezik a Könyves Kálmán körútra, várhatóan pénteken 17 órától hétfőn üzemkezdetig.

A BKK emlékeztetett arra is, hogy a népligeti felüljáró műszaki állapotát feltérképező vizsgálatok február végén kezdődtek, emiatt ideiglenes forgalmi rendet alakítottak ki. Jelenleg a felüljárón a városközpont irányába egy, a városközpontból kifelé változatlanul két sáv járható.

A felüljárón továbbra is biztonságosan lehet közlekedni az érvényben lévő súlykorlátozás figyelembevételével: a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át rajta, a BKK által üzemeltetett buszok esetében a 19 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozik a korlátozás.

Rovatok