Index Vakbarát Hírportál

Utassal együtt akarta ellopni az autót egy férfi Budapesten

2023. május 9., kedd 10:27

Budapest XV. kerületében úgy akart ellopni egy férfi egy autót, hogy közben benne ült egy utas, majd az egész dulakodásba torkollott. Ezt követően a támadó elmenekült, és egy fenyőfa alatt bújt el a rendőrök elől.

Egy járókelő tett bejelentést a Tevékenység-irányítási Központban május 3-án késő este, hogy egy XV. kerületi dohánybolt előtt két férfi és egy nő dulakodik egy autó mellett. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó tulajdonosa elmondta, hogy egy pillanatra ugrott be a boltba vásárolni, miközben munkatársnője a kocsiban maradt.

A férfi azt is közölte, hogy a slusszkulcsot az autóban hagyta. Amikor bent volt a boltban, beugrott az autóba a nő mellé egy idegen férfi és próbált elhajtani, amit az utas dulakodással megakadályozott. Így a támadó gyalog menekült el a helyszínről; közben egy autót is megrongált.

A kerületi rendőrök azonnal az elkövető után mentek, akiknek a munkáját egy szemtanú is segítette, ugyanis megmutatta, hogy melyik ház udvarába ugrott be a támadó. Meg is találták a férfit, aki egy fenyőfa alatt bújt el, és annak törzsébe kapaszkodva próbálta megakadályozni a rendőri intézkedést.

A 39 éves H. Sándort a rendőrök előállították a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett, garázdaság vétség, valamint könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként – olvasható a rendőrség oldalán.

Rovatok